Magyarország és Ausztria között létezik egyezmény a kettő adóztatás elkerüléséről, így ennek értelmében az Ausztriában adózott jövedelem mentesül Magyarországon az adófizetés alól.

A belföldön adóztatható jövedelem utáni adó kiszámításánál azonban az Ausztriában szerzett jövedelem is beletartozik az összevont adóalapba. Ha Ausztria mellet Magyarországon is szerzett jövedelmet, akkor a Magyarországon szerzett jövedelem adójának megállapításánál a külföldön szerzett jövedelem figyelembevétele miatt plusz adó fizetésére kerülhet sor (összevont adóalap).

Főszabályként valamely országban megszerzett jövedelem után, amellyel Magyarországnak van kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye, az adózónak Magyarországon nem keletkezik adófizetési kötelezettsége, de célszerű bevallani a külföldi jövedelmet.

Az adózónak a lakhelye szerinti államban kell, hogy adó bevallást benyújtson. Osztrák adó visszatérítés kérelem benyújtása előtt célszerű az adóbevallásban feltüntetni a külföldön szerzett jövedelmet. A külföldről származó, valamint a külföldi pénznemben megszerzett jövedelmeket forintra átszámítva kell az adóbevallásban feltüntetni. Ennek összegét a munkaadó által kiállított „Arbeitsbescheinigung” adatai alapján lehet kiszámítani.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This