Különbözeti kifizetés: ami a magyar családi pótlék és a teljes ausztriai családi pótlék különbözetét jelenti. (Ezt évente egyszer, mindig az előző évre kell beadni.) Különbözet fizetése van minden olyan esetben, ha a gyermek valamelyik szülője Magyarországon bármilyen jogviszonnyal rendelkezik (munkaviszony, vállalkozó, munkanélküli, nyugdíjas, stb.).

Ilyen esetben nem lehet a magyarországi családi pótlékról lemondani, még abban az esetben sem, ha az anya vagy apa tartózkodási helye, munkaviszonya ismeretlen. Kifizetése egy összegben évente történik.

Teljes összegű ausztriai családi pótlék: abban az esetben jár, ha egyik szülőnek sincs Magyarországon jogviszonya: Az osztrák Finanzamt havonta fizeti ki. Ilyenkor az Államkincstár automatikusan megszünteti a magyar családi pótlék folyósítást, és a teljes összeget utalja az osztrák adóhivatal. Kifizetése 2 havonta történik.

Abban az esetben, ha megszűnik az osztrák munkaviszony és nem jogosult az ausztriai családi pótlékot igénylő szülő munkanélküli ellátásra, a kijelentés időpontjától nem jár az ausztriai családi pótlék. Ha a család kéthavonta kapja a juttatást, célszerű azonnal jelezni a munkaviszony megszűnésének tényét az osztrák adóhatóságnál, különben a jogosulatlan kifizetéseket visszafizettetik.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This