Ausztriai családi pótlék

Ausztriai családi pótlék

Mikor és ki igényelhet Osztrák családi pótlékot?
Osztrák családi pótlék jár különbözetként vagy folyamatos ellátásként, ha valamelyik szülő Ausztriában bejelentett munkaviszonnyal (TB fizetéssel) rendelkezik és a munkabérből származó összes jövedelmének összege 75%-a Ausztriából származik. Az ausztriai családi pótlék igénylésre, az Ausztriában jogviszonnyal rendelkező vér szerinti vagy örökbe fogadó szülő jogosult. Az igénylés alapfeltétele, hogy az igénylő személy a gyermekkel közös háztartásban éljen és ezt igazolni tudja. Az ausztriai családi pótlékot az osztrák adóhatóság (Finanzamt) fizeti ki, akár 5 évre visszamenőleg is.

Hogyan működik az ausztriai családi pótlék kifizetése?
Ha a család lakcíme (ahol a gyermek az igénylővel közös háztartásban él) Magyarországon van, a családi pótlékot két féle módon fizethetik ki Ausztriában. Különbözet vagy teljes összegű családi pótlék lehetséges.

Ausztriai családi pótlék különbözet vagy teljes összeg?

Beadási határidő
2022. január 10.- től

A gyermek hány éves koráig jár az ausztriai családi pótlék?
Ausztriában a családi pótlék alapvetően a gyermek 18 éves koráig jár. Amennyiben szakmát adó intézményben, felnőttképzésben tanul tovább a gyermek, 24 éves koráig igényelhető (ha a gyermek jövedelme nem lépi túl a € 9.000-t).

Milyen összegű az ausztriai családi pótlék?
Születéstől 3 éves korig 114 €, 3 éves kortól 10 éves korig 121,90 €, 10 éves kortól 19 éves korig 141,50 €, 19 éves kortól 165,10 €. A családi pótlékkal együtt kerül kifizetésre a gyerekek után járó adókedvezmény. Összege € 58.40/gyermek/hó. A 6 és 15 év közötti gyermekeknek évente egyszer, szeptemberben iskolakezdési támogatást ad a Finanzamt, melynek összege €100.

A családi pótlék ügyintézés díja 25. 000 Ft/év

Az ausztriai családi pótlék ügyintézés menete irodánknál

E-mailen vagy telefonon igényelje a megrendelőlapot. Szolgáltatásunk igénybevétele esetén, a munkadíj átutalással történő megfizetését követően és az igényléshez szükséges megrendelőlap és a mellékletek hiánytalan megérkezését követően 1 héten belül elkészítjük igénylését.

A szolgáltatás tartalmazza az adott évre elkészített ausztriai családi pótlék igénylő nyomtatványok pontos, hibátlan, az osztrák adóhivatal elvárásának megfelelő kitöltését, a bekért és a megadott adatok alapján. Az igénylés postázását az osztrák adóhatóság részére. Az igényléshez szükséges magyar-német nyelvű dokumentumok beszerzéséhez segítségnyújtást. Az ügyintézés nem igényel személyes kapcsolattartást, a dokumentumok továbbítása postai úton történik.

Hogyan értesül az adózó az adó visszatérítés feldolgozásáról?

A beadást követően 1-6 hónapon belül értesíti Önt az Osztrák adóhivatal postán egy határozat formájában. Az igénylés meglehetősen sokáig tart mivel az Osztrák adóhatóság által bekért adatokat és mellékelteket egyezteti a Magyar Államkincstárral is.

Megrendelő ausztriai családi pótlék különbözet kérelemhez

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This