A túlóra kérdése mindig egy álságos pontja az ausztriai munkavállalásnak..

Gyakorlati tapasztalatunkból kettő féle munkaadó típust különböztetünk meg. Aki fizeti, és aki nem fizeti a túlórát.

A korrekt ausztriai munkaadó rendszerint napi, heti, havi jelenléti ívet vezet a munkavállalók foglalkoztatási ideje alatt, amit a munkavállalóval közösen jegyeznek. Ezzel a munkaadó elismeri a munkavállaló túlóráit, amiket ennek alapján fognak bér számfejteni. Ehhez, hogy követhető legyen, nyilván mind a két félnek aláírásával bizonyítani kell, hogy a plusz vagy mínusz órák tényéről tudomást vesz. Ezek a legjobb szállodák, ahol nem kérdés a túlóra teljesítése. Rengeteg szálloda nem is számol túlórával, mivel sok egységben előre tervezhető a munkaidő. Ez általában olyan szállodákban lehetséges melyek csak házi vendégeket szolgálnak ki, tehát nincs al’a carte. Maximális fix vendégszámmal számolva optimálisan tudják a munkavállalóik napi 8 órás munkaidejét kitölteni.

Tehát az átlag szállodai, ausztriai munka alkalmával nem is jellemző, hogy keletkezik túlóra. Az ausztriai munkaadó meghatározza a munkaidőben végzendő tevékenységek fajtáit, mennyiségét és minőségét, és azt mondja, hogy ezeket a feladattípusokat náluk 8 óra alatt kell teljesíteni. Ha egy új munkavállaló nem tudja 8 óra alatt teljesíteni, hanem csak 8,5 vagy 9 óra alatt, akkor fel lehet készülni, hogy a munkaadó hatékonyságnövekedésre fog ösztönözni. Ez gyakorlatba annyit jelent, hogy őt nem fogja érdekelni, hogy te ergo lassabban dolgozol, mert te az eddigi tapasztalata alapján beállított munkafolyamat/idő arányt tartani szeretné, mert ezt tartja sztenderdnek. Ez vitára is adhat okot. Egy lassabb, kevésbé hatékony munkaerő is élhet a lehetőséggel, hogy azt mondja a túlmunka az túlóra, és a munkaadó is élhet a feltételeivel, hogy a lassabb munkavégzés általi túlmunka az vélt vagy valós túlóra e.

Nyilván minden munkaadó és szituáció más és más, de sajnos ezekre is fel lehet készülni. Ha jelentősen több, akár 2-3 órával is többet kell dolgozni, akkor célszerű ezeket napi, heti szinten feljegyezni, mert a későbbi érvényegyeztetéshez, ezek a jegyzetek megléte fontos, akár bizonyító erejű is lehet. A legrosszabb esetben, ha a munkaadó nem akarja elismerni és fizetni a túlórákat, akkor az ausztriai munka ügyi kamaránál (Arbeiterkammer)bejelentve, hivatalosan is el lehet járni.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This