Az ausztriai munkába járás költségeit alapvetően az utazási költségekhez kapcsolódó kedvezmény évi 291 euró összegben tartalmazza, melyet automatikusan figyelembe vesznek a bérszámításnál.

Az ingázó munkavállalók ki vagy nagy ingázói átalányt érvényesíthetnek adókedvezményként. A teljes ingázói átalányt azon munkavállalók kérvényezhetik, akik az adott hónapban a lakóhely és az ausztriai munka helye közötti utat legalább 11 napon megteszik. Az ingázói átalány kétharmada azoknak az ingázóknak jár, akik havonta legalább 8 nap és legfeljebb 10 nap ingáznak. Azok a munkavállalók, akik legalább 4 nap és legfeljebb 7 nap ingáznak, az ingázói átalány egyharmadát érvényesíthetik.

A kis ingázói átalány feltételei, hogy a munkahely és a lakóhely közötti távolság kerekítés nélkül több mint 20 km legyen és a tömegközlekedési eszköz használata elvárható legyen.

A kis ingázói átalány tehát nemcsak azon tömegközlekedési eszközzel közlekedő munkavállalóknak jár, akinek az ingázással felmerülő költségeit a munkáltató nem téríti, hanem gépjárművel közlekedő munkavállalóknak is.

A nagy ingázói átalány feltételei, hogy a munkahely és a lakóhely közötti távolság kerekítés nélkül legalább 2 km legyen. Ebben az esetben a tömegközlekedési eszköz használata nem lehetséges, illetve nem elvárható. A tömegközlekedési eszköz használata minden esetben elvárható, amennyiben a lakóhely és a ausztriai munka helye közötti utat tömegközlekedési eszközzel 90 percen belül meg lehet tenni.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This