A német nyelvtudás hiánya sok ausztriai álláskeresőnek okoz fejfájást. Gyakran felmerülő kérdés, hogy érdemes e- felfelé kerekíteni a német nyelvtudás szintjét vagy inkább érdemesebb egy jelentkezésnél inkább azt jelezni, hogy a német nyelv tanulása folyamatban van.

Egy jó ausztriai szállodai állás betöltéséhez minimum a német nyelv erős alap szintű vagy akár középszintű ismerete is alapvető elvárás. Nem kell, hogy diplomával rendelkezz, de még csak a nyelvvizsga pappír sem számít. Annál fontosabb a meglévő gyakorlati német nyelvtudás szintje, mivel elengedhetetlen feltétele az ausztriai munka keresésnek.

Így a német nyelvtudás egyre fontosabb lesz az ausztriai munka keresésnek, az egyéb szakmai kompetenciák mellett. De mégis, nagyon sokan hadilábon állnak a német nyelvtanulással.

Illúziók ne legyenek: minden ausztriai szállodai állást keresőnek meg kell ütnie az elvárt minimum szintet egy Ausztria állás pályázásánál, különben semmi esély. Kivétel, ha az adott szállodában mindenki Magyar!

A legnagyobb gond az, hogy senkinek sincs ideje, kedve nekiállni, hogy német nyelvtudását fejlessze, pedig más lehetőség nem nagyon van!

Ne gondolkozz, sosincs késő nekiállni! Ha csak a német nyelvtudás hiánya állít meg, hogy Ausztriában dolgozz, számolj le a kifogásokkal és állj neki tanulni!

Nyilván igaz, hogy fiatalon könnyebb nyelvet tanulni, de idősebb korban sem lehetetlen. Ideje és pénze pedig arra van az embernek, amire fontosnak tartja, hogy legyen. A nyelvérzék pedig nagy áldás, de nem minden: szorgalommal pótolhatod a hiányzó tehetséget!

A nyelvtanfolyamon kívül sok más módszer létezik.

Fogadhatsz magántanárt, egy ismerősöd taníthat baráti áron, részt vehetsz egy online vagy Skype tanfolyamon, de akár egyedül is képezheted magad. Válaszd azt, amelyik a legjobban illik az életstílusodhoz, a lehetőségeidhez és az igényeidhez! Olvass német nyelvű cikkeket, nézz videókat a téged érdeklő témákról a YouTube-on.

Létezik ez a mondás, hogy ahány nyelven beszélsz, annyi ember vagy. Az ausztriai munkaerőpiac nyelvére ezt úgy lehetne lefordítani, hogy minél magasabb szinten beszélsz németül, vagy minél több nyelven beszélsz, annál könnyebben találsz magadnak jó ausztriai állást.

A nyelvtudásod csiszolásához nem kell más, mint elhatározás és kitartás!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This