Kapcsolódva – Céljaid vannak? Dolgozz Tirolban! Című bejegyzéshez – az Ausztriában munkát vállalók/keresők elsődleges célja a pénzkereset. Mindenki tisztában van azzal, hogy minimum négyszer annyi fizetés is realizálható havonta bármely szállodai pozícióban, mint itthon.

Nyilván ezért sokan próbálnak szerencsét Ausztriában.

Ha megnézzük, hogy egy átlag Osztrák szállodás fizetés 1. 300 euró, 400. 000 Ft akkor könnyen ráébredhetünk arra, hogy Magyarországon ezt csak valami felsőfokú végzettséggel multi katonának állva tudod megkeresni. Vagy vállalkozásba kezdesz, de egy jó ötlet és tőke hiányában az sem jelent gyors megoldást. Míg egy vállalkozás beindul, rengeteg idő és pénz. Így rengetegen állnak rá arra az útra, hogy inkább alkalmazotti viszonyban, igaz egy másik országban keressék meg pénzüket. Ha jól megnézzük, nem kell gondolkodni, meg mondják, hogy mit kell csinálni (igaz nem árt, ha értünk ahhoz, amit csinálunk) és már az első hónap végén azt komolyan honorálják. Természetesen ehhez, hogy rövid időn belül tudd első Osztrák fizetésed realizálni, kellő szakmai tapasztalattal és erős alap német nyelvtudással kell, hogy rendelkezz.

Tévhit, hogy az ausztriai szálloda iparban német nyelvismeret és gyakorlat nélkül el lehet helyezkedni!

Ha úgy számolsz, hogy éves szinten 10 hónapot dolgozol kint (havi 1. 300 nettó euró) , plusz a 13., 14 havi fizetést is kapsz, kifizetik a  ki nem adott szabadságokat valamint adót is igényelsz vissza (ha családod van plusz adójóváírásokat is igénybe vehetsz), ha ügyes vagy mindet félre tudod tenni. Minden szálloda ahova közvetítek, biztosít szállást, ellátást, mosási lehetőséget, internethasználatot. Szinte semmire nem kell költened, ha nem élsz nagy lábon. Annyi borravalót mindig lehet összeszedni, hogy a minimális költésre elég legyen. Ezt összeszámolva éves szinten egy alap pozícióban, szobalányként, felszolgálóként, szakácsként, konyhai kisegítőként éves szinten félre tudsz tenni akár 3. 500. 000 Ft-ot!

Nyilván sokak álma olyan ausztriai munka ahol éves szinten ennyi pénzt lehet félretenni. De ez a lehetőség mindenkinek adott, aki német nyelvet sajátít el és képzi magát, vagy csak egész egyszerűen valamilyen szállodai gyakorlatot szerez vagy szakmát sajátít el.

Ausztriai munka által nem csak több pénzt kereshetsz, hanem a német nyelvet is könnyedén el tudod sajátítani.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This