Sok esetben számtalan kihívással és akadállyal jár, ha idegen országban dolgozunk. A munkavállalóknak egyrészt gyakran gondot okoz problémát, hogy a német nyelvet nem vagy nem elég jól beszélik, másrészt pedig nem ismerik a szomszédos országban való foglalkozatás jogi feltételeit. Ez igen gyakran ahhoz vezet, hogy a bejelentés és bérezés nem szabályszerűen történik.

Célszerű már az ausztriai munka előtt tájékozódni a munkavállalást érintő esetleges szabályokról, hogy az a későbbiekben ne okozzon gondot a munkavállalás során. Fontos tény hogy a német nyelvtudás hiánya nem jogosít a szabályok nem tudására.

Manapság már rengeteg fórum létezik, ahol kellő információ olvasható, akár már magyarul is, mely segíthet eligazodni a jogi útvesztőkben. Sajnos még a mai napig is él az a tendencia, hogyha egy munkavállaló nincs tisztában egy fontosnak tűnő szabállyal, akkor az interneten böngészve próbálja összeszedni a gyakran hiányos információkat és azzal próbál érvényesülni. Ehhez még hozzájöhet az is, hogy innen-onnan hall egykét, már pontatlan információt is, és már késsz is teljes információ zavar.

A Neujob minden szabály kellő ismeretével rendelkezik ahhoz, hogy minden megbízója és ügyfele részére kizárólag hiánytalan információkat szolgáltasson, legyen az Osztrák adó visszatérítés, ausztriai családi pótlék ügyintézés, magánnyugdíj pénztári ügyintézés, társadalombiztosítási bejelentés, idegenrendészeti eljárások, munkaügyi jogvitákban való tanácsadás esetén.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This