Az idegenrendészeti bejelentkezés is fontos eleme a hivatalos ausztriai munkavállalásnak.

A törvény elő írja, hogy az a munkavállaló, aki előre láthatólag három hónapnál több ideig marad ausztriai munkavállalás céljából Ausztria területén, annak az idegenrendészeten – FREMDEPOLIZEI – is be kell jelentkezni.

Ide három hónapon belül kell bejelentkezni, de lehetőleg a foglakoztatás megkezdése előtt vagy a munkába állást követő első egy két napon célszerű ezt megtenni. A bejelentkezés elmulasztása több száz eurós bírságot vonhat maga után, melyet akár a magyar lakcímre is kipostázhat a bírságoló hivatal. Erre figyelj oda, ha nem hiányzik a zsíros bírság.

Az idegenrendészeti bejelentkezés fontos célja, hogy az Ausztria területén tartózkodó külföldi munkavállalókat számba vegyék, valamint a bárminemű hatósági intézkedés során könnyebb legyen az azonosítás.

Mindig kérdezd meg munkaadódat vagy leendő kollégáidat, hogy a lakcím szerinti munkahelyed mely helyileg illetékes körzeti idegenrendészethez tartozik, mert majd oda kell személyesen befáradnod. Ezek általában nagyobb városokban találhatóak, mely címeiről a munkaadó is szívesen ad felvilágosítás. Hasonlóan, mint a lakcímbejelentésnél LINK, itt is személyes adatok, lakcímbejelentő, valamint kisméretű igazolványképet (célszerű egyet otthonról magaddal vinni, hogy ott ne kelljen ezzel foglalkozni) fognak kérni. Ezen felül 15 euró illetéket is ki kell ott helyszínen fizetned. Az itt kiállított igazolás birtokában már biztos lehetsz, hogy a későbbiekben nem lesz semmilyen hivatalos elintéznivalód.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This