Ausztriában, a szálloda iparban majdnem minden esetben biztosít a munkaadó teljes ellátást a szezon munkavállalók számára. Ez azt jelenti, hogy a szálláson kívül biztosítja az ausztriai munkaadó a napi rendszeres étkezést (jellemzően mindenhol szabadnapokon is), mosási lehetőséget, internet hozzáférést és gépjármű parkolási lehetőséget.

Ausztriai munkák alkalmával szállást biztosíthatja a munkaadó a szállodán belüli személyzeti részlegen belül (személyzeti szobákban) vagy egy különálló személyzeti házban, esetleg más albérletben. A szállodában lévő szállás előnye, hogy helyben van, nem kell munka előtt és után akár több kilométeres utakat is megtenni. A szállodán kívüli szállás előnye is lehet, hogy nem kell állandó jelleggel a munkahely közelében lenni, így a kikapcsolódás, feltöltődés is hatékonyabb lehet. Nyilván a szobák felszereltsége biztosítja a napi tisztálkodáshoz szükséges feltételeket is. A személyzeti szobák minősége és kényelmi felszereltsége változó lehet, erre nincs külön szabály. Ausztriában csak a személyzeti szoba nagyságára vannak alkalmazott szabályok. Nyilván egy 5 négyzetméteres szoba nem felel meg a munkavállaló napi pihenési idejének kellemes eltöltéséhez. Ezt minden esetben célszerű már előre egyeztetni!

Az étkezést rendszerint az étkezési időkön belül biztosítja a munkaadó. Vagy külön erre a célra alkalmazott személyzeti szakács, mely felel a személyzet étkeztetésért, de csak nagy szálloda rendszerekben. Általánosan jellemző, hogy a személyzet is a vendégek számára készített ételek fogyasztja. Munkanapok alkalmával minden esetben jár az étkezés lehetősége, szabadnapokon nem minden szállodában. Erről is célszerű már a munkába állást megelőzően tájékozódni. Természetesen nem mindenki szája íze szerint főznek. Ezzel kompromisszumot kell kötni. Nem kell megijedni, ha néha pár dolgot be kell vásárolni, hogy ha nem a fogunkra való személyzeti vacsorát kaptuk!

A mosási lehetőség minden esetben a szálloda mosókonyhájában eszközölhető, vagy direkt erre rendszeresített személyzeti mosodában, ahol jellemzően minden gép adott a munkaruha és privát ruha rendszeres tisztítására.

A mai kor követelményeinek megfelelve nincs Ausztriában olyan szálloda egység, amely az internet hozzáférést nem biztosítaná ingyen dolgozója számára. Nyilván minden munkaadó tisztában van vele, hogy a pihenőidőben ez az egyetlen kapcsolattartási mód a családdal, így ezt rendelkezésre is bocsájtják.

Rengeteg szállodában gondot okoz a személyzet autóinak elhelyezése. Mélygarázsok vagy kültéri személyzeti vagy közterületi parkolókban lehet elhelyezni a személyzet autóit ingyen vagy díjfizetéssel.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This