Ha már sikerült elhelyezkedni Ausztriában pincérként, szakácsként, szobalányként, mosogatóként, konyhai kisegítőként és ledolgoztál minimum egy téli vagy nyári szezont, nem árt, ha az ausztriai szezonmunka végén kérsz a munkaadótól egy ajánló levelet „ZEUGNISS”-t.

Hasznos lehet majd a jövőre nézve, ha másik munkahelyre jelentkeznél. Minden munkaadó számár fontos, hogy előző munkahelyeden, hogy vélekedtek rólad, meg voltak e elégedve a munkáddal. Bizalomgerjesztő hatású is lehet, ha leendő ausztriai munkaadó látja jelentkezési anyagodban az előző ajánló leveledet.

Ebben mindig meghatározza a szálloda, hogy milyen pozícióban, milyen feladatokat végeztél nála és szívesen ajánlja más számára is munkádat.

Előfordulhat, hogy egy kevésbé színvonalas szállodában kezded Osztrák pályafutásod, ahol a főnök, a kollégák sem valami barátságosak. Talán a munkatempó is feszített a számodra, és úgy gondolod, hogy nem biztos, hogy még egy szezont ott fogsz dolgozni. Ebben az esetben mindenképp kérj majd szezon végén egy ajánló levelet, mert a következő munka elnyerésénél akár több fizetést is realizálni tudsz.

Ha egy számodra „rossz” munkahelyen dolgozol és váltani szeretnél, minden esetben esélynövelő az előző „rossz” munkahely ajánló levele is. Abban a pillanatban biztos megterhelő egy ilyen helyen dolgozni, de a jövőben akár hasznos is lehet.

Miért is?

Mert a következő szálloda biztos utána fog érdeklődni, hogy előzőleg hol és mit dolgoztál. Ha ráadásul ugyanabban a régióban szeretnél elhelyezkedni, ahol előzőleg már dolgoztál, biztos lehetsz abban, hogy ismerik egymást a szállodások. Azt is tudják ki milyen „jobb” vagy „rosszabb” munkaadó. Sok mindent le tudnak szűrni abból, hogy előzőleg milyen kaliberű egységben dolgoztál. Azt fogja feltételezni, ha egy ismerten keményebb szállodában meg tudtad csinálni a téli vagy nyári szezont, akkor az ő számára is hatékony munkavállaló lehetsz, aki könnyen veszi az akadályokat.

Ha már több ideje dolgozol Ausztriában és kellő számú ajánlólevelet begyűjtöttél, meglátod majd, hogy egyre jobb ausztriai munkahelyekről fogsz ajánlatot kapni, ahol akár több fizetést is kaphatsz. Esetleg ha más országokban próbálsz állást keresni, Svájcban, Észak-Olaszországban, akkor is a hasznát fogod látni.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This