Nyilván mindenki elsődleges célja azzal, ha Ausztriában munkát kíván vállalni, hogy pénzt keressen. Sokakat a megnövekedett hiteltartozás, munkahely hiánya vagy akár a táj szépsége hajt Ausztriába. Bármi is vezéreljen, a leges legfontosabb, hogy legyen konkrét terved, hogy az ausztriai munka során keresett pénzed mire költöd vagy fekteted be.

Ha ügyes vagy könnyen megalapozhatod a jövődet! Ausztriai munka ma már nem álom!

Ha szerencsésebb helyzetben vagy és nem kell a hiteleidet törlesztened és nem ülsz az adósságba, akkor nem árt, ha elgondolkozol azon, hogy miért is dolgozol vagy szeretnél Ausztriában dolgozni. Célok, tervek nélkül monotonná válhat az az idő, amit kint fogsz tölteni. Jól jöhet, ha vannak ambícióid, ötleteid, hogy a megkeresett pénzzel mit is fogsz kezdeni, ha majd egyszer már nem akarsz kint dolgozni. Mert lehet 20 évesen is Ausztriában keresett pénzből Audit, Bmw-t venni, de ha minél korábban hozzászoksz a havi 400.000 Ft-hoz és ahhoz minden részletre kiterjedő elköltéséhez, akkor pár év múlva ráébredhetsz, hogy nincs egy filléred/euród se.

Rengeteg volt ügyfelünket látok, akik már több éve kint dolgoznak, és csak költenek és költenek, majd jó pár év múlva ráébrednek, hogy hisz már több éve kint dolgoznak Ausztriában, még sincs félretett pénzük.

Nem lenne szerencsés inkább egy alap egzisztenciát megalapozni, és ha majd ez megvan, utána költeni?

Az évek gyorsan mennek és senki sem lesz fiatalabb. Ha minél előbb állsz neki azon gondolkodni, hogy ha egyszer már nem dolgozol kint, milyen szinten tudod hasznosítani a kint szerzett tapasztalatot és a megkeresett pénzt. Ne legyenek illúzióid abban, hogy ha több, akár 5-10 évet is ledolgozol az Osztrák szálloda iparban, majd hazatérve itthon akarsz elhelyezkedni, senki nem fog neked azért többet fizetni, mert jobban beszélsz németül. Valamint többet sem fogsz keresni itthon ugyanabban a pozícióban azért, mert komoly Osztrák referenciával rendelkezel. Ergo, hamar elmegy majd a kedved attól, hogy itthon dolgozzál másnak és újra és újra Ausztriában kell a boldogulást keresni. Ha fiatal vagy, egyszer eljön a családalapítás ideje és nem árt, ha ideje korán átgondolod, hogy a hazádban vagy Ausztriában képzeled el a jövődet.

De ha már az elején úgy indulsz neki, hogy van egy komoly terved, amihez a javakat Ausztriában akarod megszerezni, akkor sokkal rugalmasabban fognak telni azok az évek, amiket a terveid megvalósításához szükséges pénz keresésével töltesz.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This