A nyári szezonmunkák Ausztriában változó kezdettel indulnak. Jellemzően a Tiroli, Vorarlbergi szállodák nyitva tartása rövidebb, mint pl. a Salzburg, Oberösterreich, Kärnten, Niederösterreich tartományokban.

Ennek rövid magyarázata az, hogy a Magyarországtól minél nyugatabbra fekvő tartományok magasabb hegyekkel rendelkeznek, ahol az időjárás nagyobb mértékben befolyásoló tényező. Április májusban még hűvös van a kirándulásos turizmus fogadására, szeptemberben meg már újra hideg van. Így ezeken a terepeken általánosan június, július, szeptember hónapok biztosítanak megélhetést a szálloda iparban. Természetesen vannak ennél hosszabb és rövidebb nyitva tartással is üzemelő szállodák. Míg a magyar határhoz közelebb fekvő tartományokban májustól akár októberig is el tudsz helyezkedni.

E mellett rengeteg szálloda üzemel egész éves nyitva tartással, mely a fő szezonok között kisebb létszámú személyzetet alkalmaz, mivel a téli és nyári szezon közötti holt időszakokban kevesebb foglalással is rendelkezhetnek. Ekkor jellemzően szabadságolnak.

Vannak munkavállalók, akik szívesen részesítik előnyben a téli és a nyári szezont is üzemeltető szállodákat, mert így átlagosan 8-10 hónapot tudnak pénzkereséssel eltölteni. A maradék köztes időt pedig szeretnék otthonukban tölteni, feltöltődni a következő szezonra. Nyilván az éves szezonmunkák Ausztriában is előnyökkel rendelkeznek, mivel itt 12 hónapot is tudsz egy évben dolgozni, de itt csak a törvénybe és a munkaszerződésbe foglalt évi 25-30 nap szabadsággal tudsz számolni, mely nagyobb részével a munkaadó rendelkezik.

Bárhogy is döntesz nyári vagy téli szezonnal szeretnél megindulni, ne feledd, tőlünk mindennemű tájékoztatást megkapsz ahhoz, hogy ausztriai munkavállalásod sikeresen induljon.

Ha a nyári szezon közben keresel pincér, felszolgáló állást vagy, szakács, szobalány állást, abban is tudunk segíteni. Rengeteg munkavállaló számolja el magát és sok szálloda kényszerül idő előtt megválni alkalmazottjától. TE ezt kihasználhatod! Már pár hónap Osztrák munkák során is rengeteg tapasztalatot gyűjthetsz és nem utolsó sorban akár 1. 500. 000 Ft-tal lehetsz gazdagabb!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This