Osztrák adó visszatérítés 2022

Osztrák adó visszatérítés 2022

Mikortól igényelhető vissza adó 2022-ben Ausztriából?

OSZTRÁK ADÓ VISSZATÉRÍTÉST A MAGYAR SZJA BEVALLÁS UTÁN A MAGYARORSZÁGI JÖVEDELEMRŐL SZÓLÓ E9-ES NYOMTATVÁNY MEGLÉTÉT KÖVETŐEN LEHET KÉRVÉNYEZNI. Amennyiben csak Ausztriában volt jövedelem úgy „nullás” adóbevallást kell készíteni és az Ausztriában szerzett éves jövedelmet, (adózás nélkül) is célszerű bevallani. Az Ausztriában szerzett jövedelmet az Osztrák munkaadó által kiállított „Arbeitsbescheinigung” adatai alapján kell igazolni.

VISSZAIGÉNYELHETŐ ÉVEK: 2021, 2020, 2019, 2018, 2017

 

Beadási határidő

2022. január 10.-től

E9 nyomtatvány Osztrák adóbevalláshoz

Milyen és mennyi adót és adókedvezményeket, költségeket lehet érvényesíteni?

Az Ausztriában szerzett nem önálló munkavégzésből származó jövedelmek után jövedelemadót (lohnsteuert) kell fizetni. A visszaigényelendő adó (lohnsteuer) mértéke függ a bejelentett havi bértől, a munkaadó által fizetett adótól, valamit, hogy ingázik-e és van e családja és gyermeke/i. Ausztriai adózási szempontból léteznek továbbá olyan kiadások, amelyek csökkentik az adóköteles jövedelmet. Az Osztrák adó visszatérítésnél + családhoz való hazautazás költséget, ingázói átalányt, családosoknak járó Osztrák adókedvezményeket lehet érvényesíteni.

Mit jelent a korlátozott és korlátlan adó kötelezettség Ausztriában?

Osztrák adó visszatérítés díja 19. 000 Ft/év
(euróban történő átutalás esetén: 60 €)

, mely tartalmazza az adott évre elkészített osztrák sorszámozott adó visszatérítési nyomtatványok pontos, hibátlan, az osztrák adó hivatal elvárásának megfelelő kitöltését, a megadott adatok alapján. Az útiköltség visszatérítés és egyéb, családi adókedvezmények érvényesítését. Az igénylés postázását az osztrák adó hatóság részére. Az E9-es adóigazolás igény szerinti beszerzését. Tájékoztatást az E9-es adóigazolás személyes kérvényezésének folyamatáról. Tanácsadást, segítségnyújtást magyar „nullás” adóbevalláshoz. Szolgáltatásunk igénybevétele esetén, a munkadíj átutalással történő megfizetését követően és az ausztriai adó visszatérítéshez szükséges összes adat hiánytalan megérkezését követően 1 héten belül elkészítjük igénylést.

Az Osztrák adó visszaigénylés menete irodánknál

Töltse ki a megrendelőlapot. Átutalással fizesse ki az adott év/ekre igénybe vett ausztriai adó visszatérítés szolgáltatás díját. Irodánk megküldi Önnek az üres osztrák igénylőlapokat aláírásra. Amennyiben E9-es igazolás kérvényezését is irodánkra bízza úgy + megküldjük a szükséges Nav kérelem, meghatalmazás, üres E9-es nyomtatványokat is aláírásra.

Önnek nincs más dolga, mint az üres igénylőlapokat aláírva + az adott évi E9-es adóigazolás nyomtatványokat (amennyiben azt Ön már kikérte a NAV-tól) visszaküldeni irodánknak, postán normál levélben (NEM AJÁNLVA). A beérkezést követően pontosan elkészítjük, ellenőrizzük az igénylés minden részletét és azonnal postázzuk az osztrák adó hivatal (Finanzamt) részére, melyről a feladóvevényt e-mail-en megküldjük.

Hogyan értesül az adózó az ausztriai adó visszatérítés feldolgozásáról?

A beadást követően 2-24 héten belül értesíti Önt az Osztrák adó hivatal postán – EINKOMMENSTEUERBESCHEID –  a visszaigényelt adó mértékéről, melyet egyidejűleg a bankszámlájára átutal.

Megrendelem az Osztrák adó visszatérítést

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This