A Neujob több éve foglalkozik osztrák adó visszatérítéssel, mellyel levesszük a válladról az ügyintézés bonyodalmait, és akár több száz vagy akár több ezer eurót igénylünk neked is vissza! Cégünk az Osztrák szabályok és törvények teljes ismeretének a birtokában segít ügyfeleinek eligazodni a bürokrácia útvesztőiben.

Mindenki aki, Ausztriában jövedelemmel rendelkező munkavállaló, állampolgárságtól függetlenül joga van Osztrák adó visszatérítést igényelni, akár 5 évre visszamenőleg. Így 2018-ban a 2017, 2016, 2015, 2014, 2013-as éveket lehet kérvényezni.

Fontos tudni a kérvény beadásánál hogy, korlátlan adókötelezettség jár azoknak, akik osztrák állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkeznek és Ausztriában dolgoznak. Korlátozottan adókötelesnek számít az az Ausztriában munkát vállaló magyar állampolgár, akinek nincs Ausztriában bejelentett állandó vagy ideiglenes lakcíme. Akinek Ausztriában minimum egy éve állandó lakcíme van, nem köteles (de hasznos) E9-es magyar jövedelemigazolást mellékelni a kérelem benyújtásakor.

Ha Ausztriában dolgozol, béredből automatikusan levonásra kerül a béradó, mely egy részét vissza tudod igényelni. Emellett csökkentheti az adó alapot, ha egyedül keresőnek számítasz, ha gyermekeid is vannak, akik után ausztriai családi pótlékot is igényeltél.

Az elbírálás hossza 6 hónapig is eltarthat, de átlagosan pár hét alatt kifizetik, visszautalják a visszaigényelt adót. Ha több évre egyszerre kell be adni a kérelmet, minden évet más ügyintéző fog elbírálni, tehát előfordulhat, hogy a 2. évre szólót megkapod, mondjuk 2 hét elteltével, de a 2. évit például csak a 16. hét végén.

Indítsd el mihamarabb Osztrák adó visszaigénylésedet, keresd irodánkat és biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtöbb pénzt szerezzük neked is vissza!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This