Az E9 nyomtatvány, jövedelemigazolás nyomtatványt a NAV helyi kirendeltségein kérhető. Az adóigazolás adott tárgyévre a magyar Szja bevallást követően kérvényezhető. Ha több évet szeretnénk visszaigényelni, akkor az összes évről külön igazolást kell kérni. A nyomtatványt a személyes adatok birtokában a lakóhely szerint illetékes NAV tölti ki és igazolja le. Amennyiben az Osztrák adó visszatérítés benyújtásakor a kérvényező személy egyedül keresőnek számít, akkor a másik félnek (házastárs, élettárs) is E9 nyomtatványt kell kérni, mellyel igazolja, hogy nem volt, vagy éves jövedelme 6000 Euró alatt van.

Az adózónak a jövedelemigazolás kiadáshoz akkor is kell bevallást benyújtania, ha Magyarországon egyáltalán nem keletkezett adóköteles jövedelme, ebben az esetben csak a külföldön megszerzett jövedelmet tünteti fel.

Fontos megjegyezni, hogy az igazolás kiállításához szükséges, hogy az ügyfél az igazolni kért időszakban Magyarországon lakóhellyel rendelkezzen, azaz az adóügyi illetősége belföldön legyen. Magyar lakcímkártyával kell hogy rendelkezzen az adózó. Külföldi címet a NAV nem fogad el lakcímként és megtagadhatja az E9 nyomtatvány kiadását.

Minden ügyfelünknek irodánk ingyen vállalja az E9 nyomtatvány kikérését, egyéni meghatalmazás alapján, amennyiben ránk bízza Osztrák adó visszatérítés ügyintézését.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This