Kettős háztartásvezetés címén elszámolható költségek:

Ténylegesen felmerült költségek (lakbér, rezsi, lakberendezési tárgyak) összesen havi 2. 200 euró értékben. Az adóhatóság az Osztrák adó visszatérítés benyújtását követően, de még az Osztrák adó visszatérítésről szóló határozat előtt kérheti az adózót, hogy e tényeket igazolja. Erről az adózó postán kap értesítést és 1 hónap áll a rendelkezésére, hogy a Finanzamt-tól kért igazolásokat megküldje.

A kettős háztartásvezetés szabályai

Amennyiben olyan távolságra lakik az adózó a munkahelyétől, hogy nem tud naponta hazajárni, akkor az ausztriai adó bevallásban elszámolhatóak a második lakás fenntartásának a költségei. A család lakóhelyének az a lakcím tekinthető, amelyben házas vagy élettársával közösen él az adózó.

A következő feltételek teljesülése mellett igényelhető:

– Ha a munkahely olyan távolságra van a lakóhelytől, hogy a napi hazajárás nem elvárható
– Ha a család áttelepülése a munkahely közelébe az alábbi indokok alapján nem elvárható: A házas vagy élettárs lakóhelye közelében kereső tevékenységet folytat és éves jövedelme több mint 2. 200 euró. Ha az ausztriai munka mellett kereső tevékenységet folytat a lakóhelye közelében is. Ha bizonyossággal feltételezhető, hogy az ausztriai munka legfeljebb 4-5 évre korlátozódik. Ha a munkavégzés helyének megváltoztatása bármikor lehetséges. Ha a család lakóhelyén közös háztartásban eltartott, gondozott gyermekek élnek, és a család átköltözése gazdasági okokból nem elvárható.

Ha a család áttelepülése a fenti okok egyike miatt nem elvárható, akkor a kettős háztartásvezetés költsége tartósan leírható az adó alapból.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This