Aki Ausztriában dolgozott már legalább egy szezont, biztosan hallott az adó visszatérítésről, viszont hogy pontosan mikor és miért lehet ezt igénybe venni, azt kevesen tudják!

Arról már nem is beszélve, hogy a bürokrácia útvesztőiben és a szabályok között milyen könnyű eltévedni, pláne akkor, ha német nyelven kell, egy másik ország, Ausztria szabályai, törvényei szerint.

A Neujob több éve foglalkozik osztrák adó visszatérítéssel, mellyel levesszük a válladról az ügyintézés bonyodalmait, és akár több száz vagy akár több ezer eurót igénylünk neked is vissza!

Ausztriában jövedelemmel rendelkező munkavállalók, állampolgárságtól függetlenül joguk van adó visszatérítést igényelni, akár 5 évre visszamenőleg.

Korlátlan adókötelezettség jár azoknak, akik osztrák állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkeznek és Ausztriában dolgoznak.

Korlátozottan adókötelesnek számít az az Ausztriában munkát vállaló magyar állampolgár, akinek nincs Ausztriában bejelentett állandó vagy ideiglenes lakcíme.

Akinek Ausztriában minimum egy éve állandó lakcíme van, nem köteles (de hasznos) E9-es magyar jövedelemigazolást mellékelni a kérelem benyújtásakor.

Ha Ausztriában dolgozol, béredből automatikusan levonásra kerül a béradó, mely egy részét vissza tudod igényelni. Emellett csökkentheti az adó alapot, ha egyedül keresőnek számítasz, ha gyermekeid is vannak, akik után ausztriai családi pótlékot is igényeltél.

Fontos tudni, hogy az elbírálás hossza 6 hónapig is eltarthat, de átlagosan pár hét alatt kifizetik a visszaigényelt adót. Ha több évre egyszerre kell be adni a kérelmet, minden évet más ügyintéző fog elbírálni, tehát előfordulhat, hogy a 2. évre szólót megkapod, mondjuk 2 hét elteltével, de a 2. évit például csak a 16. hét végén. Sajnos a bürokrácia itt s jelen van, sokat tenni ellene nem nagyon lehet, csak türelemmel várni.

Amennyibe szeretnéd mihamarabb elindítani Osztrák adó visszaigénylésedet, keresd irodánkat és a lehető biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtöbbet szerezzük neked vissza!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This