A főszabály az, hogy a munkanélküli segély összege a legutóbbi munkabér összegétől függ. A más tagállamokban szerzett jövedelem figyelembe vételét az U1 nyomtatvány teszi lehetővé.

A munkanélküli segélyt napokra számítják ki. Áll az alapösszegből, az esetleges családi pót összegből és az esetleges kiegészítő összegekből.

Az alapösszeg a munkanélküli biztosítás köteles munkabér alapján kerül kiszámításra.

A bruttó számítási alapból állapítható meg a napi nettó jövedelem. A munkanélküli segély alapösszegének egy napi tétele az ily módon kiszámított napi nettó jövedelem 55%-át teszi ki. Az igényjogosultságról szóló tájékoztatóból megtudjuk a munkanélküli segély folyósításának kezdetét, a napi igényjogosultság összegét, a folyósítás várható végét valamit a számítás alapjául vett járulékfizetési alapot.

A munkanélküli segély végleges pontos összegének kiszámítására a járulékfizetési alapnak a központi tb. Nyilvántartásban való rögzítését követően kerül sor.

Családi pót összeget azok a kérelmezők kapnak, akik hozzátartozóik után tartásdíj fizetésére kötelezettek. Ez alapvetően olyan gyermekeket jelent, akik után Osztrák családi pótlék jár. Már a munkanélküli segély igénylésében adja meg mindazon személyek nevét, akik után valamiféle anyagi terhet visel, mivel a családi pót összeg csak a kérelmezés időpontjától kezdődően jár. Ha a munkanélküli segély összege (alapösszeg és az esetleges családi pót összegek) alacsonyabbak, mint az osztrák”minimál nyugdíj”, akkor bizonyos feltételek fennállása mellet kiegészítés fizethető, amelynek révén a munkanélküli segély eléri a minimál nyugdíj összegét.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This