Ausztriában minden esetben az alkalmazás egy általános kollektív Osztrák munka szerződés megkötésével kezdődik, mely az adott ágazatban – jelen esetben, a szálloda iparban – jellemző jogosultságok és jogok alkalmazására szolgálnak.  Ezt mindig szezonok előtt a sikeres felvételt követően állítja ki a munkaadó.

A Neujob, minden ügyfelének kizárólag a szabálynak megfelelő szerződést tesz az asztalra, mely tartalmát az aláírás előtt részletesen ismerteti. Célunk ezzel az, hogy azok számára, akik keveset beszélnek németül és nem értik a szerződés tartalmát, minden olyan részlet egyértelmű legyen, mely a későbbik során nem adnak okot félreértésekre.

Az Osztrák munka szerződés tartalmazza a munkaadó, munkavállaló, adatait, a várható munka kezdetét, az előre látható ausztriai munka végét, a bruttó, nettó bért, a munkaidőt, a próbaidőre, felmondásra és a szabadságokra vonatkozó rendelkezéseket, túlórák elszámolását. E mellett a havi bérelszámolás intenzitását, a társadalombiztosítási rendelkezéseket, a magán nyugdíjpénztári jogosultságot. A szerződés tartalmazza ezen felül, hogy a havi bérelszámolásnál a hónap végén minden munkavállaló számára ki kell állítani a munkaadónak egy részletes bérelszámolási jegyzéket (bérpapírt). A szabályszerű bérelszámolásnak tartalmaznia kell e keresett összeget valamint a munkáltató által munkabérből a törvényi előírás értelmében levonandó és befizetendő adókat, társadalombiztosítási járulékokat és egyéb hozzájárulásokat. A túlórák számát és időbeli elhelyezkedését is fel kell hogy tüntesse a munkaadó.

Az ausztriai kollektív munkaszerződésben foglalt megállapodások egy meghatározott ágazat munkavállalóira – jelen esetben a szállodai iparra – érvényesek és a legfontosabb munkafeltételeket tartalmaznak. Szabályozzák a minimáljövedelmet, azaz a kollektív szerződések befolyással vannak a munkaszerződések kialakítására, és így részben meghatározzák azok tartalmát. Ausztriában a kollektív szerződések biztosítanak a munkavállalók számára olyan fontos jogosultságokat, mint a 13. havi (szabadságpénz) és a14. havi (karácsony pénz) és az éves esetleges béremelések.

Fontos, hogy a foglalkoztatás a társadalombiztosítás bejelentéssel kezdődik. A munkavállalót a munkáltatónak a munkába lépést megelőzően be kell jelentenie az illetékes Egészségbiztosítási Pénztárhoz (Gebitkrankenkasse). A munkáltatónak át kell adnia a munkavállalónak egy a társadalombiztosító által hitelesített másolatot a bejelentésről.

Minden szakmában változhatnak a szerződés részletei, de az általános kritériumok minden esetben törvényileg határozott szabályok alapján kell, hogy meghatározásra kerüljenek. Fontos minden részletre ügyelni akár határozott akár határozatlan időre köttetik a szerződés. A téli és a nyári szezonok is jellemzően határozatlan időre szólnak, mivel a szezon végét a foglalások mennyisége és az időjárás is befolyásolhatja.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This