Rengeteg munkavállaló számára fontos, hogy ha már külföldön próbál szerencsét, milyen messze is tud elhelyezkedni a lakóhelyétől. Földrajzi adottság, hogy Magyarországhoz a legközelebb fekvő nyugati ország az Ausztria, ezért ez is a legkedveltebb célpont.

Németország sincs messzebb, ha a sí régiókat vesszük alapul, de jellemzően alacsonyabbak a bérek, mint Ausztriában. Ausztriát és Németországot is átszövik az autópályák, így ma már nincsenek messzinek tűnő távok, minden fontosabb sí vagy üdülő régió fejlett infrastruktúrán elérhető.

Sokan vannak, akik messzebb fekvő nyugati országokból szeretnének hazájukhoz közelebb munkát vállalni, sokan Németországból, Angliából, Hollandiából keresik itt boldogulásukat.

Ausztria mellet szól, hogy a túrázós, síelős szálloda ipar sokkal jobb minőségű szolgáltatásokat nyújt, mint Németország. Tirol, mint az Alpok ékköve méltán alapoz a múltbeli, történelmi, szállodai kultúrájára.

Tirol, Vorarlberg tartományok a régió legkomolyabb síterepeivel rendelkeznek, melyre évről évre rengeteg vendég tér vissza téli vagy nyári pihenését itt tölteni. Az Alpok adta természeti lehetőségeket kiaknázva rengeteg szálloda kínálja szolgáltatásait a világ minden részéről ide érkező turisták, vendégek számára.

Nyilván ezeknek a szállodáknak kellő számú személyzetre kell rendelkezniük, akik a legjobb minőségben tudják kiszolgálni vendégeiket.

Jellemzően az Osztrák szállodai iparban szinte 90 %-ban külföldi munkaerő dolgozik, mivel az Osztrák munkavállaló életvitele ezt nem tudja és nem is kívánja magáénak érezni. A magyarázat egész egyszerűen az, hogy egy Osztrák nem akar messze a családjától, szezonális jelleggel, akár osztott műszakban, hétvégén, ünnepnapokon, karácsonykor, szilveszterkor, húsvétkor, a délutáni órákban, este dolgozni. Szemmel láthatóan nem is, vagy minimális számban végeznek vendéglátós iskolát az Osztrák fiatalok, akik közül kellő számú munkaerő képződne.

Így nyílt az út bárki számára, aki szállodás gyakorlattal és egy kis német nyelvtudással szeretne rövid időn belül pénzt keresni Ausztria hegyei között.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This