A NAV már elkészítette a 2016-os jövedelmek (SZJA) bevalláshoz útmutatóját.

Az első dátum, amire figyelni kell, hogy január 31-ig kell a munkáltatóknak kiadniuk a dolgozók felé az előző évi jövedelem után az elszámolást (=adóigazolás), amennyiben a dolgozó nem kért (nyilatkozattal) munkáltatói adó megállapítást. Az összefoglalóban leírják azt is, ki az aki ezt kérheti, és ki az, aki nem.

A következő dátum február 27. – eddig kell az egyéni vállalkozóknak elkészíteniük a bevallásukat. (Azért nem február 25-ig, mert az szombatra esik.)

Március 15-ig kérhetik (postai úton, sms-ben, vagy elektronikus úton) az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók, hogy a NAV papír alapon készítsen nekik adóbevallás tervezetet, és azt postai úton továbbítsa részükre.

Azon adózók számára, aki munkáltatói adó megállapítást nem kértek, vagy az adó megállapítását a munkáltató nem vállalta, az adóhatóság elkészíti és 2017. március 15-től az ügyfélkapu használatával egy erre a célra létrehozott elektronikus felületen (WebNYK) elérhetővé teszi a személyi jövedelemadó bevallási tervezetét.

Az adó bevallási tervezet javítására, kiegészítésére május 22-ig van lehetőség. (Azért nem május 20-a, mert az szombat.)

Azt is részletesen leírják, ki kérhet ilyen tervezetet, és ki nem, illetve hogy ki az, akinek saját magának kell elkészítenie a bevallását. Magánszemélyeknek legkésőbb május 22-ig kell elkészíteniük a személyi jövedelemadó bevallásukat.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This