TANULJ INGYEN A SZOBALÁNY SZAKMÁRÓL! Szobalányok eszköztárai

Hetente új résszel mindenki számára elérhetővé tesszük a Neujob szállodai szobalány képzési anyagát, és a hozzá kapcsolódó, hasznos magyar-német szobalány szótárat! Ha ausztriai munka érdekel , de hiányoznak az alap szakmai és nyelvi instrukciók, figyeld oldalunkat és tanulj ingyen!

A tananyag egészében elsajátítható gyakorlati és elméleti készségek hozzásegítenek ahhoz, hogy a szobalány ausztriai munka rugalmasabban induljon, és megálld a helyedet, valamint a megfelelő minőségben tudd munkádat végezni.

Részlet a Neujob szakmai tananyagából. 3. rész

Szobalányok eszköztárai, tippek a hatékony munkavégzéshez

A szobaasszony munkája során különböző eszköztárakat (mosodai, office, szerviz-kocsi) használ, melyekért köteles felelősséget is vállalni.

MOSODAI ESZKÖZTÁR

a mosógépek, szárítógépek, centrifugák, ipari ágyneművasalók, pedálos asztalterítő vasalók, kézi vasalók, vasalóasztalok, automata törölközőhajtogató gépek stb. összessége.

OFFICE

olyan helyiség, ahol a szobaasszonyok a napi tevékenységükhöz használt takarítószereket, eszközöket, kellékeket, fürdőszobai és ágyazáshoz szükséges textileket tartják, ahonnan gyorsan rövid időn belül bármilyen eszköz elérhető. Így nem kell a központi raktárból napi rendszerességgel vételezni.

SZERVIZ KOCSI

a tiszta ruhák, textíliák, kellékek, eszközök, tisztítószerek, tisztítóeszközök, az Office és a takarítandó szobák közötti mozgatására szolgáló mobil eszköz, kocsi.

A szerviz kocsin elhelyezett textileket és tisztítószereket egymástól elkülönítve tároljuk.

Fontos egy pontosan átgondolt munkaterv, mert az segít munka utakat megtakarítani!

Rugalmas tervezéssel csökkenthető az üresjáratok száma.

Munka utaknak nevezzük az A-ból B-be való közlekedés alatt megtett utat, mely a szobaasszony napi mozgása során bejárt üzemi területeket hossza. Ezek lehetnek hosszabb, rövidebb távok.

Példa: ha a szobaasszony az office helyiség és a folyosón, részlegen, hotelszárnyon lévő legutolsó takarítandó szoba között megteendő távolságot hanyag tervezés végett többször bejárja, mert például 1-el kevesebb törölközött készített a szerviz kocsira és vissza kell menni érte, az egyértelműen hatékonyságcsökkenéshez vezethet, mivel a feleslegesen megtett munkaút alatt nem végez érdemi munkát.

Üresjáratok, pontos tervezéssel nullára csökkenthetőek egy a recepcióról kapott napi takarítási, érkezés – elutazási terv rugalmas használatával.

A pontos tervezés, egy kellően átgondolt munkaterv, fél siker.

4 rész Hogyan viselkedj szobalányként Ausztriában

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This