Borravalót nem csak felszolgálók kaphatnak Ausztriában, a szálloda iparban, hanem szobalányok is. A szobalánynak is közvetlen kapcsolata van a vendéggel, ezért elérhető, hogy a vendég a szobalány munkáját is honorálja. Ez természetesen pár apró trükkel is elérhető, ha csak keveset beszélsz németül. Nyilván nem mindenki úgy kezdi ausztriai munkavállalását, hogy perfekt németül, ezért pár alap mondatot betanulva, akár azt a hasznára is tudja fordítani.

A szobalány állás napi teendői közé nem csak az általános szobalány feladatok tartoznak, hanem majdnem minden szállodában a vendégekkel való kommunikáció is. Nyilván azok a vendégek, akik a szállodai szobákban tartózkodnak, azok a szobájukat takarító személyzettel is kapcsolatba kerülnek. Ezért, ha nem megy úgy a német, mint ahogy a munkaadó és a vendég is elvárná, kellemetlen helyzetek is kialakulhatnak. Ha például a vendég szeretne valamit a szobalánytól kérni – egy törölközőt, egy paplant- és a szobalány azt nem érti, az kellemetlen a vendégnek is és a szobalánynak is. Nyilván a vendégnek akkor nyílik ki a pénztárcája a nyaralása végén, ha az ott töltött idő alatt meg volt elégedve az Ő szobáját takarító szobalánnyal.

Célszerű, ha megtanulsz pár egyszerű mondatot, amivel nagyon könnyen megtudsz megoldani helyzeteket, elkerülöd a kellemetlen szituációkat és eléred, hogy a vendég, amikor távozik, munkádat euróval jutalmazza. Ha végképp nem érted, hogy mit akar mondani a vendég németül, akkor mond azt, hogy – Ne haragudjon, nem nagyon értem még amit mond, mert én itt tanulom a német nyelvet és közben vállalok munkát is. Ez a vendég számára is megnyugtató, szimpatikusabb, mint ha azt mondanánk csak, hogy nem haragudjon, de nem értem, amit mond. Joggal várhatja el, a vendég, hogy a személyzet legalább az ország nyelvén, tehát németül beszéljen, illetve értse a vendég kéréseit. Ha a vendéggel való napi kapcsolat során szimpatikussá válsz a vendég számára és napról napra érdeklődsz nála, hogy nincs e szüksége valamire, esetleg elutazásnál váltasz vele pár szót, akkor biztosan el tudod azt érni, hogy a borravaló kezedben landoljon.

Természetese vendég és vendég válogatja, hogy mennyit ad. Általánosan elmondható, hogy a pár eurótól a több tíz eurós borravalók is reálisak lehetnek. Egy magasabb minőségű szállodában, ahol tehetősebb vendégek szállnak meg ott természetszerűen is több borravalót lehet kicsikarni a vendégekből.

A vendégek váltásakor pedig figyelj, hogy lehetőleg a te kezedben landoljon a borravaló, ezért keresd a vendég társaságát az elutazás előtt. Ha a szobában hagyja a borravalót – kitéve más szobalányok, házmester szemének is – gyakran el is tűnik az, te pedig bosszankodsz, hogy nem adott a vendég egy árva eurót sem. Ezért mindig légy körültekintő! Mindig járj egy lépéssel a kollégáid előtt. Ne legyenek illúziód, hogy a kollégáid mind becsületesek lesznek, szó nélkül el fogják tenni a neked járó jól megérdemelt borravalót, ha nem vagy résen!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This