A téli ausztriai síszezonok általában december 1 – 23 kezdettel indulnak. A téli szezonmunkák Ausztriában minden esetben hó mennyiség és foglalás függők. Valamint az is befolyásoló tényező lehet, hogy a szálloda egység mely kedvelt sí régióhoz, síparadicsomhoz tartozik. A jobb infrastruktúrával rendelkező falvak régiók, jobb minőségű szállodákat üzemeltetnek, mely egyértelműen forgalomnövelő hatásúak, így minél előbb ki tudnak nyitni.

Munkavállalásnál is fontos tényező a szezon kezdete, hisz nem mindegy, hogy dec 3.-től már dolgozok vagy csak dec. 20-től alkalmaz egy szálloda. Ez számokban is mérhető, mivel a meg nem keresett pénz az nem pénz! Bármely pozícióba, pincérként, szakácsként vagy szobalányként is célszerű a minél előbb kezdődő szezont kínáló szállodákat választani.

Elmondható, hogy a téli szezon intenzív munkavégzést és pénzkeresetet tesz lehetővé, mivel a z időjárás/hó behatárolja a téli szezon időszakát. Az ezekre érkező vendégsereg száma pedig ebbe a sajnos egyre csökkenő időintervallumba kell, hogy eltöltse téli pihenését azokban a szállodákban ahol te is dolgozni szeretnél. Nyilván a szezon vége sem elhanyagolható. Minél több és rendszeres a hó utánpótlás, annál biztosabb a hosszabb, akár április végéig is üzemelő szállodák.

Ausztriába dolgozni felszolgálóként, szakácsként vagy szobalányként tapasztalatunk szerint minden esetben a téli szezonnal célszerű kezdeni. A sok és néha nehéz munkavégzés rövid időn belül eredményeket szülhet, mely akár a nyári szezonra történő továbbfoglalkoztatást is eredményezheti.

Télen párban is sokkal könnyebb elhelyezkedni, mivel a téli szezon kínálja a legtöbb üres állást és a vele járó pozitív lehetőségeket.

Amennyiben a téli szezon közben keresel állást, abban is tudunk segíteni. Rengeteg munkavállaló számolja el magát és sok szálloda kényszerül idő előtt megválni alkalmazottjától. TE ezt kihasználhatod! Már pár hónap Osztrák munkák során is rengeteg tapasztalatot gyűjthetsz és nem utolsó sorban egy komoly összeggel lehetsz gazdagabb!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This