Nyilván minden esetben fontos tényező, ha valaki már rendelkezik előző külföldi munkatapasztalattal, legyen az Németországban, Svájcban, Észak-Olaszországban, Hollandiában vagy Angliában szerzett is.

Tapasztalatunk az, hogy minden tiroli munka adónak sokkal kecsegtetőbb, ha valaki már előzőleg is dolgozott külföldön, mert feltételezi, hogy kellő munkatapasztalatot, gyakorlatot, idegen nyelvtudást és nemzetközi gasztronómiai készségeket is szerzett. Ez minden esetben, a bérekben is jelentkezik. Míg egy még külföldön nem dolgozó munkavállaló ugyanazért a munkáért valószínű kevesebb bért fog kapni, mint aki már rendelkezik előző külföldi munkatapasztalattal.

Rengeteg munkaadó tájékozódik az előző munkahely tulajdonosától, hogy kellő információt gyűjtsön be a hozzá jelentkező munkavállaló jelöltekről. Ezzel szeretné bebiztosítani magát, hogy a számára megfelelő minőségű személyzetet tudja alkalmazni akár téli vagy nyári szezonra is.

Figyelembe veszi az Osztrák munkaadó az iskolával külföldön töltött tanuló éveket, gyakorlati időket is, még ha csak nyelvtanulás céljából történtek is.

Tény hogy, előny, ha valaki már külföldi vagy ausztriai munka tapasztalattal rendelkezik, de semmiképp nem kizáró ok, ha még nem. Az mindig hasznos lehet, hogy ha Ausztriában nem sikerül állást vállalni, akkor egy másik akár német nyelvterületen, Németországban, igaz kevesebb bérért el tudsz helyezkedni. Ha pár hónapot is sikerül így kint dolgoznod, az hatalmas előrelépés lehet, ha komolyan Tirolban akarsz majd dolgozni egy szuper szállodában. Mindenképp előny, ha már tudod, hogy mennek kint a dolgok és rálátással bírsz a nyelvi és a szakmai elvárásokra is. Természetesen azt is megtapasztalhatod, hogy milyen más nemzetiségű kollégákkal együtt dolgozni, velük együtt beilleszkedni egy új munkahelyre, mely tapasztalat később csak a javadat fogja szolgálni.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Első kézből kaphatsz információkat Osztrák adó visszatérítésről, ausztriai szállodai munkákról és hírekről.

E-mail cím:*

You have Successfully Subscribed!

Share This